Догодина точно на 24 май ще бъдат връчени наградите на

...
 Догодина точно на 24 май ще бъдат връчени наградите на
Коментари Харесай

„Българите, кои сме ние“ – младежки филмов фестивал в Сливница

 

Догодина навръх 24 май ще бъдат връчени премиите на първия юношески кино фестивал в град Сливница „ Българите, кои сме ние “.  Родолюбивото начинание на съдружие „ Арлекин “, което провежда едноименния интернационален юношески медиен фестивал във Върна, цели да подтикне младите ни сънародници към творчество и национализъм.

 

Не е належащо младежите да осъществят независимо своя план. Достатъчно е да предложат забавна концепция, да напишат трогателен сюжет, основан върху исторически обстоятелства за съответно събитие или незнайна, само че завладяваща персона, популяризирала България по света или оставила дълготраен отпечатък в предишното. 

 

Екипът на „ Арлекин “ има опита, гения и ресурсите да сътвори филм с дейното присъединяване на младите гении, които в процеса на работа ще придобият умения да работят в екип,  ще получат базови знания по филмопроизводство, литературна обработка на обстоятелства и държание пред камера. 

 

Обучението и консултациите ще се организират във виртуална „ видео класна стая “  или присъствено.  Това ще даде опция да се включат повече български деца, живеещи отвън рамките на родината, само че нескъсали връзката си с нея.

 

Освен конкурсната стратегия ще има майсторски класове за по-напредналите. Участниците могат да бъдат сред 8 и 29 години, разпределени в разнообразни възрастови категории.

 

Екипът на фестивала има опция да спомага при реализацията на 10 кино лентата, тъй че побързайте да изпратите своите идейни планове до 30 ноември 2023 на имейл в размер не повече от три страници.

 

Авторите на утвърдените от професионално жури, формирано от историци и кинотворци, хрумвания ще преминат курс на образование за написване на сюжет.

 

Очаквайте още детайлности за регламента на състезанието в последващи изявления.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР